Menu

Räätälin Werstas

Ajanvaraus

Etusivu

Puvut ja paidat

naisille

blogi

julia dunajeva

mittatilausvaate

galleria

Miten kauluspaita tuntuisi kuin omalta iholta? Onko se edes mahdollista?

kesä 4, 2021

Yleensä ihminen viihtyy ”omissa nahoissaan”

Pohjolan ilmastossa tarvitsemme vähän tai ei ollenkaan päällepantavaa saunassa tai uimarannalla. Nautinnon hetkiä!

Töissä tai juhlissa on tapana käyttää kauluspaitaa. Löytyykö sinulle sopivaa paitaa helposti?

Vähittäismyymälät tarjoavat miehille kauluspaitoja luokissa ”Normal”, ”Slim”, ”Super slim” tai ”Sport”.

Nämä luokitukset tarkoittavat, että eri kauluspaitojen malleissa on eri väljyydet. Niiden määrä lisääntyy super slim mallista sport-malliin portaittain. Tämä on jokseenkin selvä.

Entä mikä on paidan alkuperäinen mitta ennen lisäyksiä? Minkä malliselle vartalolle se on tehty?

Vaatteiden valmistajat Suomessa käyttivät aikoinaan omaa Passeli-vaatetuksen mittataulukkoa. Taulukossa miesten vartalotyyppejä jaettiin viiteen ryhmään: solakka, normaali, tanakka, tukeva ja vatsakas.

Mittataulukon mies kuului ryhmään ”Solakka”, jos hänen rinnanympärys (RY) on ollut esim. 100 cm ja vyötärö (VY) 82 cm. Toisin sanoen, ryhmiä määräsi RY:n ja VY:n ero.

  1. Solakka: RY-VY=18 cm
  2. Normaali: RY-VY=12 cm
  3. Tanakka: RY-VY=6 cm
  4. Tukeva: RY-VY=0
  5. Vatsakas RY-VY=-6 cm

Tämä tarkoittaa, että jokaiselle vartaloryhmälle on tehtävä oma mallisto. Näin se tehtiinkin. Aikoinaan…

Nykypäivänä suuret vaatteiden valmistajat pyrkivät suurin liikevoittoihin ja mahdollisimman pieniin menoihin. Vaatteita valmistetaan tuhansille ihmisille samojen kaavojen mukaisesti. Perusvartalotyyppinä käytetään suomalaisen mittataulukon mukaista ”Tanakkaa” vartaloa, jossa RY-VY=6 cm.

Tästä syystä massamarketin kauluspaidat eivät istu juuri kenellekään. Ne ovat aina joko liian isoja tai liian pieniä joistakin kohdista. Lisäksi halvat materiaalit ja väärin tehdyt saumat tuntuvat epämukaville. Voiko ihminen olla tyytyväinen ja rento sellaisessa kauluspaidassa?

Räätälin Werstaani on palvelut Helsingin asukkaita jo vuodesta 2007. Tunnen asiakkaani ja heidän toiveensa. Tältä pohjalta haluan hyödyntää kaikki tietoni ja taitoni parempien, istuvampien ja laadukkaampien vaatteiden tekemiseksi asiakkailleni.

Tämän vuoksi olen luonut oman kauluspaitamallistoni suomalaisille miehille.  Sen luominen perustuu paitsi lukuisiin asiakkaihini mitä erilaisimmilla mitoilla, niin myös kolmen vuoden kehitystyöhön.  Räätälin Werstaan alkuperäiset kaavat ja paitojen prototyypit ovat ovat yritykseni Know How.

Työni pohjaksi otin käyttöön vanhan kunnon Passelin mittataulukon. Tarkat matemaattiset laskelmat ja muodon ja harmonian osaaminen auttavat minua neuvomaan asiakkaalle juuri hänelle parhaiten sopivia ratkaisuja kauluspaidan suunnittelussa.

Räätäli Werstaassa sinä itse siis valitset paitaasi kankaan, kaulukset, kalvosimet ynnä muut yksityiskohdat. Kauluspaitoja teetetään eettisesti ja vastuullisesti Euroopassa.  Materiaaleina aina vain parhaimmat puuvillalaadut tai muut luonnon kuidut. Kaikki saumat tuntuvat pehmeiltä ja sileiltä sisäpuolelta.

Minkä kokoinen oletkaan, Räätälin Werstaasta löytyy sinulle kauluspaita, joka taatusti istuu ja tuntuu kuin toinen iho. Ja mitä parasta – laatu kestää kulutusta.

Kauluspaidan toimitusaika on noin neljä viikkoa. Mikäli kesäjuhlia on tulossa heinäkuussa tai tiedät tarvitsevasi kauluspaidan heti elokuussa, nyt on oikea hetki tulla Räätälin Werstaaseen ja tehdä tilaus. Olet lämpimästi tervetullut!

Julia Dunajeva

Julia Dunajeva

Galleria – miehelle

Galleria – Naisille

ota yhteyttä

    Tämä sivusto käyttää Google reCAPTCHA -suojausta, Googlen yksityisyydensuoja- ja käyttöehtojen mukaisesti.