Menu

Räätälin Werstas

Ajanvaraus

Etusivu

Puvut ja paidat

naisille

blogi

julia dunajeva

mittatilausvaate

galleria

Kohtalokas kauluspaita

touko 26, 2021

Oli vuosi 2004. Hartwall-areenan lavalle astui Sting. Sting on ehdoton suosikkilaulajani.

Konsertin aikana kuuntelin upeita lauluja. Mutta muistan myös laulajan valkoisen kauluspaidan. Se loisti laatua ja kauas.

Tätä haluaisin tehdä, jotakin näin upeata, mutta samalla käyttökelpoista. Arjen luksusta. Samaan aikaan olin tekemässä opinnäytetyöni, joka käsitteli naisten kauluspaitojen tekoa.

Perustin yritykseni vuonna 2007. Siihen aikaan toimin mm. eurooppalaisten kangasvalmistajien agenttina. Agentuurin kautta löysin italialaisen SIC Tess-yrityksen, joka valmistaa ylellisiä kauluspaitakankaita.

SIC Tess on nykyään osa isompaa Tessitura Monti Spa-konsernia. Molemmilla yrityksillä on noin sadan vuoden historia. Molemmat ovat alusta alkaen perehtyneet kauluspaitakankaisiin.

Kankaiden raaka-aineena käytetään pitkäkuituista egyptiläistä Giza-puuvillaa. Kaikki SIC Tessin kankaat ovat tehty parhaimmasta Giza 45-laadusta.

Valikoimaan kuuluu kymmeniä eri vaihtoehtoja kangaslaatuja: popliini, oxfordi, twill ja niiden variaatiota. Jokainen mies löytää SIC Tessin katalogista itselleen mieluisamman kankaan kauluspaitaansa.

Hienoimman egyptiläisen puuvillan kuitujen kiilto ja rakenne antavat SIC Tessin kankaille vertaansa vailla olevan ylellisyyden ja kestävyyden. Kauluspaita, joka on tehty sellaisesta kankaasta, myös palvelee kantajaansa pitkään.

Kesäkankaiden valikoimaan kuuluvat hengittävät ja kevyet laadut. Esimerkiksi supersuosituksi tullut Cellostar 15. Olemme tehneet lukuisia eri värisiä ja mallisia kauluspaitoja tästä laadusta. Asiakkaat ylistävät laadun ominaisuuksia – jämäkkä, mutta pehmeä, hengittää, estää hikoilemista, ei rypisty.

Italialaiset pellavalaadut ovat verrattomia omien hienojen ominaisuuksiensa ansiosta. Ne ovat hyvin ohuita, tuntuvat silkkimäisiltä, niissä on kaunis kiilto. Tieteellisissä tutkimuksissa on todettu, että pellavasta tehty kauluspaita viilentää kehoa noin 3-4 astetta, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti kuumiin lämpötiloihin. Sic Tessin valikoimasta löydät monia eri värisiä ja -laatuisia pellavakankaita uuteen kesäisen kauluspaitaasi.

Talveksi halutaan pehmeämpiä ja lämpimämpiä kankaita. Yksi talvisuosikeista on pehmeänukkainen flanelli. Ohuiden kuitujen ansiota laadukas flanellista tehty kauluspaita on edustavan näköinen. Mikäli tavoitat erikoista lämpöä ja pehmeyttä, valitse kauluspaitaasi Cashpima-laatua – puuvillan ja cashmeren sekoitetta.

Aloitin tämän kertomuksen mainitsemalla Stingin. Laulajan oikea nimi on Gordon Matthew Thomas Sumner. Hän soitti jazzia jo teinipoikana isompien joukossa. Muusikko käytti silloin raidallisen kelta-mustapaidan. Muiden soittajien mielestä hän näytti ampiaiselta, ja häntä kiusattiin ”Sting”. Lopulta tästä tuli laulajan tavaramerkki
Muista, vaatteiden valintasi voi määrittää kohtaloasi.

Valitse siis kauluspaitasi huolella ja hanki pukeutumisneuvoja asiantuntijalta.

Julia Dunajeva

Julia Dunajeva

Galleria – miehelle

Galleria – Naisille

ota yhteyttä

    Tämä sivusto käyttää Google reCAPTCHA -suojausta, Googlen yksityisyydensuoja- ja käyttöehtojen mukaisesti.