Menu

Räätälin Werstas

Ajanvaraus

Etusivu

Puvut ja paidat

naisille

blogi

julia dunajeva

mittatilausvaate

galleria

Kauluspaidan kaulukset

loka 18, 2021

Kun ihmiset hankkivat uutta kauluspaitaa, he eivät useinkaan kiinnitä tarpeeksi huomiota paidan kaulukseen. Tässä artikkelissa kerron, miksi kaulus on niin tärkeä osa paitaa ja minkä tyyppisiä kauluksia on olemassa.

Ensiksi muistutan siitä, että klassisen kauluspaidan koko määritellään kaulanympäryksen pohjalta. Kun haluat olla varma kauluspaidan oikeasta koosta, napita ylin nappi: mikäli tämä tuntuu hyvältä ja mukavalta, paidan koko on sopiva.

Mallipaita on nuken päällä. Paidan koko on oikea silloin kun kauluksen ja kaulan väliseen tilaan mahtuu kaksi sormia. Ihmetyttävätkö sinua kaulusten eri muodot? Minäpä kerron mistä niissä on kyse. Jokaisen ihmisen kasvot ovat nimittäin erimuotoiset: pyöreämmät tai terävämmät linjat toistuvat kaikissa kasvojen piirteissä. Tutki omat kasvosi ja valitse kaulus, jonka linjat ovat kasvojesi linjojen vastakohta. Näin asukokonaisuus pysyy tasapainossa. Henkilölle, jolla on pitkät ovaalinmuotoiset kasvot, sopii tavallista leveämpi kaulus. Matala pystykaulus lisää optisesti senttejä leuan alle henkilölle, jolla on lyhyt kaula. Mikäli kaulasi on pitkä, voit rohkeasti käyttää korkealla kaulurilla varustettua kaulusta. Keskikokoiset kaulukset pukevat henkilöä, jolla on keskikokoiset kasvot ja kaula. Suosittelen pitkäkärkisiä kauluksia henkilölle, jolla on tukeva kaula ja pyöreät kasvot. Huomioithan, että parhaassa tapauksessa paitasi ja takkisi kaulukset ovat suhteellisesti yhtä leveät.

Miesten paitojen kaulukset

Windsor-mallinen kaulus puettu mallinuken päälle

Windsor-kaulus

Perinteinen kaulus, joka sopii käytettäväksi kravatin kanssa tai ilman. Kauluksen kärjet ovat riittävän kaukana toisistaan ja tekevät tilaa kunnon Windsor-solmulle, vaikka sen käyttö ei toki ole pakollista.

Windsor-kauluksen kärjet sojottavat sivuttain ulospäin. Tämä muoto luo optisen illuusion leveämmistä hartioista ja korkeammista poskenpäistä. Tämä sopii miehille, jotka arvostavat nykyaikaisuutta perinteisessä asussa.

Windsor-kaulus sopii mihin tahansa viralliseen tai epäviralliseen tilanteeseen solmion kanssa tai ilman.

London-mallinen kaulus puettu mallinuken päälle

London-kaulus

Mikäli suosit pukeutumisessasi klassista tyyliä, tämä kauluksen muoto on sinulle jo tuttu.

Kauluksen kulmissa on usein kulmia vahvistavat kaulusluut mutta ei aina. Kulmien välissä ei ole paljon tilaa, mutta useimmat solmiot sekä solmut, mm. rusetti, sopivat sen kanssa.

London-kaulus on ihanteellinen kaulus liituraita- tai kaksirivisen takin kanssa. Se soveltuu moniin yhteyksiin.

Kent-mallinen kaulus puettu mallinuken päälle

Kent-kaulus

Siihen ei vaikuta trendien muuttuminen, vaan se pysyy ajankohtaisena muodista riippumatta. Kent-kaulus sopii moniin eri tilaisuuksiin: niin häihin kuin liike-elämäänkin. Yhdistä Kent-kauluksellinen paita klassiseen pukuun ja solmioon – tai farkkuihin ja bleiseriin – se näyttää aina yhtä tyylikkäältä.

Button Down-mallinen kaulus puettu mallinuken päälle

Button Down

Tämä perinteinen akateeminen kaulus on historiallisesti rento.

Pue sen kanssa solmio, jolloin tyylistäsi tulee amerikkalainen. Button-Down-kaulus esiteltiin Englannissa 1800-luvulla, jotta poolon pelaajat kykenivät pitämään kauluksensa paikallaan otteluiden aikana. Kaulus on kiinnitetty paitaan pienillä napeilla, joka antaa sekä tyylikkään että käytännöllisen ulkoasun.

Tätä tyyliä pidetään siis urheilullisena ja se on vähiten korostuva olemassa olevista kaulusvaihtoehdoista.

Nehru-mallinen kaulus puettu mallinuken päälle

Nehru-kaulus

Tämä matala pystymallinen kaulus myötäilee tiukasti kaulaa. Teknisesti se on vain kauluri ja tarkoitettu käytettäväksi ilman solmiota. Nehru kauluksesta on olemassa napillisia versioita – yhdellä tai kahdella napilla, tai napiton vaihtoehto – reunat tulevat vastakkain.

Tällainen yksinkertaisen puhdas tyyli on täydellisen rento valinta esimerkiksi liike-elämään.

Pystykaulus näyttää tyylikkäältä olematta jäykkä. Kaulus antaa modernin ilmeen ja näyttää hyvältä, kun se yhdistetään bleiseriin. Parhaiten se sopii armeijan univormutakkeihin, joissa on myös pystykaulus.

Wing-mallinen kaulus puettu mallinuken päälle

Wings-kaulus

Wings-kaulus on suunniteltu iltakäyttöön tulevaan paitaan ja sitä käytetään rusetin ja smokkisolmion kanssa. Tavallisesti kauluksen päät katsovat alaspäin, Wings-kauluksen päät ovat vaaka-asennossa ja muistuttavat siipiä.

Paitoja, joissa on siipikaulukset, voidaan käyttää ”mustien solmioiden tilaisuuksissa”, häissä ja muissa virallisissa juhlatilaisuuksissa.

London Round-mallinen kaulus puettu mallinuken päälle

London Rounded eli klubikaulus

Tätä kaulusmallia näkee harvoin valmiissa paidoissa.

Klubikauluksen kulmat ovat lyhyen pyöristetyt ja kauluri on korkea. Sitä kutsutaan myös Eton-kaulukseksi.

Klubikaulus on parhaimmillaan yksinkertaisen ohuesti solmitun solmion kanssa. Kaulus näyttää hieman vanhanaikaiselta. Kuitenkin esimerkiksi Gucci suosii tätä kaulusmuotoa, jota pidetään epämuodollisena.

En suosittele klubikauluksia ihmiselle, jolla on pyöreät kasvojen muodot.

Mikä on sinun kauluksen lempimallisi? Kommentisi on minulle tärkeätä 🙂 Tuliko sinulla kysymyksiä mieleen? Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä sinulle hyvin istuva kauluspaita.

Tervetuloa ilmaiseen konsultaatioon, kun tarvitset laadukkaan ja hyvin istuvan kauluspaidan!

Julia Dunajeva

Julia Dunajeva

Galleria – miehelle

Galleria – Naisille

ota yhteyttä

    Tämä sivusto käyttää Google reCAPTCHA -suojausta, Googlen yksityisyydensuoja- ja käyttöehtojen mukaisesti.