Menu

Räätälin Werstas

Ajanvaraus

Etusivu

Puvut ja paidat

naisille

blogi

julia dunajeva

mittatilausvaate

galleria

Paidan istuvuus – mitkä ovat kriteerit?

heinä 27, 2020

Kun tavoittelet tyylikästä ja huoliteltua ulkonäköä, niin vaatteiden istuvuudella on erityisen paljon merkitystä.

Mikään ei voitakaan mittojen mukaisesti tehtyjä vaatteita, jotka istuvat täydellisesti kehollasi ja toimivat kaikessa liikkeessä mukana.

Millä kriteereillä valitsisit paidan, joka on mukava, saa katseita kääntymään ja joka tuo itsevarmuutta.

Täydellisesti istuvan paidan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

Paidan miehusta ei saa olla liian väljä tai liian kireä. Tämä tarkoittaa, että kun sovitat paitaa, täytyy sivuista nipistämällä saada noin 2-3 cm väljyyttä. Tätä pienempi tai isompi väljyys saattaa olla merkki väärästä koosta.

Paidan olkasauman oikea paikka on olkanivelesi korkeimmassa kohdassa. Mikäli se nousee ylemmäksi, sinulle tulee vaikeuksia liikuttaa käsiä. Jos se jää olkasi yli, tulee hankaluuksia pukea takki tai neule ylle.

Paidan hihan oikea pituus on sen ylettyessä ranteeseen, peukalon ensimmäisen nivelen kohdalle.

Paidan helman pituuden pitää olla sellainen, että se pysyy housujesi sisällämyös liikkuessasi.

Tätä on helppoa testata ojentamalla kädet eteenpäin ja tekemällä liikettä sivulle. Mittojen mukaisesti tehdyssä paidassa on huomioitu ryhtisi. Tämä takaa, että vaikka nostaisit kädet ylös, hihat eivät vedä koko vaatetta perässä.

Kauluksen pitää myötäillä kaulaasi niin, että sinne jää yhden-kahden sormen verran tilaa. Pienempi väljyys tuntuu kiristävältä ja isompi taas ei näytä hyvältä.

Edellä mainituilla pääkriteereillä valitset itsellesi sopivan paidan. Jokaisen miehen kroppa on uniikki. Massatuotannossa ei huomioida miesten vartalon kaikkia mahdollisia ominaisuuksia ja vielä vähemmän yksilöllisiä piirteitä.

Mutta Räätälin Werstaassa meillä on kaikki edellytykset saada jokaiselle asiakkaalle täydellisesti istuva paita. Me huomioimme kaikki vaatimuksesi, piirteesi ja ominaisuutesi. Voit olla tyylikäs ja ihan oma itsesi käsin tehdyssä RWD-merkkisessä paidassa!

Julia Dunajeva

Julia Dunajeva

Galleria – miehelle

Galleria – Naisille

ota yhteyttä

    Tämä sivusto käyttää Google reCAPTCHA -suojausta, Googlen yksityisyydensuoja- ja käyttöehtojen mukaisesti.