Menu

Räätälin Werstas

Ajanvaraus

Etusivu

Puvut ja paidat

naisille

blogi

julia dunajeva

mittatilausvaate

galleria

Kertomus minusta ja paidoistani

touko 8, 2020

Nimeni on Julia Dunajeva. Kuten jo tiedättekin, olen vaatesuunnittelija ja räätäli.
Olen tehnyt ensimmäisen pukuni 16-vuotiaana. Siitä lähtien vaatteiden suunnittelusta ja tekemisestä on tullut elämäni erottamaton osa ?
Pitkän työurani aikana olen tehnyt satoja erilaisia vaatekappaleita: pukuja, paitoja, takkeja, uimapukuja, uniikkeja juhlapukuja ja monta muuta. Paidat ovat kuitenkin valloittaneet sydämeni. Ensi silmäykseltä paita näyttää varsin vaatimattomalta. Mutta se on vain harhaluulo. Paidassa on vaikka mitä ja jopa arvoituksia!
Opiskeltuani Helsingin Ammattikorkeakoulussa vuonna 2005 opinnäytetyöni aiheena oli paitojen suunnittelu, mitoitus ja ohjeistus etävalmistusta varten. Siitä lähtien olen saanut tutkia monenlaisia paitamalleja, kangaslaatuja, kaavoitusteknikoita, vartalotyyppejä.
Enemmän kuin minkä muun vaatekappaleen paidan tarkoitus on olla kantajansa ”toinen iho”. Tämä tarkoittaa, että se kertoo kantajastaan paremmin kuin yksikään toinen vaate. Ollakseen mukava käytössä sen täytyy täydellisesti toistaa kantajansa kaikki vartalon kaaret, elää hänen kanssaan joka liikkeessä. Kankaan silkkimäinen tuntu hellii ihoa, sen sävy ja kiilto korostavat ihon ja silmien sävyä. Graafinen kalvosimen muoto korostaa kättä ja huolella valittu kauluksen muoto kasvojen piirteitä, tehden katseesta itsevarmemman.

Tämä työ vaatii minulta erityistä tarkkuutta sekä kaavoituksessa, että ompelussa. Kaavan jokaista kappaletta on tehtävä millilleen muihin osiin sopivaksi. Saumavarat ovat tasan 7 tai 14 mm, riippuen kohdasta. Kalvosimen sisäpala on taas tasan 3 mm lyhyempi, kuin päällikappale. Tällä varmistetaan, että sisäpuolelle ei jää ryppyjä.
Hienot paitakankaat auttavat minua työssäni, koska voin luottaa, että lankojen suunnat ovat oikeat, ja saumoista tulee suorat, siistit ja kestävät. Halvemmissa laaduissa sellaisesta ei ole takuita.
Asiakkaan vartalon tarkka mitoitus sekä kellosepän tarkka tuotteen suunnittelu ja valmistus takaavat täydellisen lopputuloksen. Sellaista ei voi ostaa marketista. Sellaisen saa vain teettämällä paidan Räätälin Werstaasta!


Lupaan asiakkailleni, että panostan jokaiseen tuotteeseen aina täysillä!
Tämän vuoksi asiakas säästää aikaa ja rahaa.
1. Aikaa säästyy, koska mittoja otetaan vain kerran, ja ensimmäisen paidan teon jälkeen uuden paidan voi tilata yhdellä puhelulla. Ei enää tuskallisia sovituksia kauppojen kopeissa tai turhia ostoksia verkosta (huom! näin säästetään myös luontoa ?)
2. Rahaa säästyy, koska räätälöity paita on aina oikean kokoinen, sopii tilanteeseen ja sen elinkaari on pitkä. Laatupaita ei kutistu pesussa, eikä repeydy helposti oikein käytettynä.
3. Tilattaessa kerralla useita paitoja, hinta tuotetta kohden tulee halvemmaksi.
4. Henkilökohtainen räätälisi kertoo ajoissa myös tyyliseikoista, trendeistä ja millainen vaate sopii mihinkin tilaisuuteen.
5. Käsintehdyt laatutuotteet ovat myrkyttömiä, ekologisia, eettisiä ja niissä on lyhyin mahdollinen hiilijalanjälki.
Tilaa paitasi vain sellaisessa paikassa, jolla on erikoisosaamista laatupaidoista. Räätälin Werstas on siihen juuri sopiva paikka.
Tiedämme paidoista kaiken ja osaamme tehdä niitä huolella.
Tervetuloa tutustumaan, sillä muualta ostat vain vaatteen. Meiltä saat myös persoonallisuuden.

Julia Dunajeva.

Julia Dunajeva

Galleria – miehelle

Galleria – Naisille

ota yhteyttä

    Tämä sivusto käyttää Google reCAPTCHA -suojausta, Googlen yksityisyydensuoja- ja käyttöehtojen mukaisesti.